- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Tudd meg mikor vagy termékeny!

2018. január 12. - FRK

Örülök, hogy ilyen sokan visszajeleztetek a Facebook csoportban az utóbbi cikkekkel kapcsolatban! Volt egyetértés és egyet nem értés is, és ehhez hozzáfűzném, hogy van egy nagyon fontos dolog: Amíg egy teszt egyszer használatos, addig a tudás, ami a fejedben van, az egy életre szól! Egy olyan tudás, amivel önbizalmad lesz, ami által nem fogod magad adott esetben félrediagnosztizálni, és amit később még a gyermekednek is átadhatsz. Ha épp lányod fog születni, akkor pláne fontos lesz vele erről beszélgetni. 

onismeret_1.jpg

Mostanra elmondhatom, hogy elég jól ismerem a testem jelzéseit. Nem szabad rálegyinteni és azt mondani, hogy a teszt könnyebb, egyszerűbb. Kényelem? Felülírja azt, hogy tisztában legyél önmagaddal és értsd a tested jelzéseit? Utána a következő lépés a zacskós leves lesz, mert a gyereknek minek főzzél, ha nincs rá időd megtanulni. Pedig egy Nagymamától tanult laktató és vitaminokkal teli leves nem pótolható. Visszatérve a tesztre: lehet használni, nem ellene beszélek, de megismerni önmagad, a tested működését attól még igenis fontos!

Tesztelted már magad az elmúlt három cikk kapcsán? Tudod már, hogy mi az a méhnyaknyák és mérted már a testhőmérsékleted? Ezeket érdemes applikációval is kiegészíteni, nekem az is nagyon sokat segített. Leginkább a rendszerességben, mert amúgy lusta lennék vezetni egy naplót erről, de a telefonomban lévő jegyzet valahogy rávett erre és szokásommá vált. Mára már pontosan tudjuk, hogy mikor ovulálok. 

Na de most Te vagy a közzépontban, így hát folytatom is azt, amit múltkor ígértem. 

Méhnyak

A hüvelyben helyezkedik el, és ha nyúltál már fel életedben, akkor ismerős lehet, ha azt mondom, hogy olykor-olykor megütközik valamiben az ujjad. Ahha, már meg is érkeztél, tudod miről beszélek. ;) Szóval igen, az amit eddig nem értettél, hogy mi lehet az ott fent, vagy azt hitted, hogy a G-pontodat fogdosod, az bizony a méhnyak. Mielőtt nekikezdenél, moss kezed alaposan! Legjobb, ha tusolás után a fürdőszobában végzed. Az orvosok ugyan nem szokták díjazni, mert ha valaki erre nem ügyel, akkor a bacik könnyen betámadják. Fontos kiegészítője lehet azonban annak, hogy megismerd a tested, a ciklusod. Ovulációkor van, hogy fizikálisan is érzem a folyamatot, sőt, 99%-ban még azt is tudom, hogy épp melyik oldalon van a tüszőrepedésem. Nem esem olyankor kétségbe, ha kicsit szúr azon a napon a petefészkem, mert pontosan tudom, hogy mi megy végbe bennem. Na ezekről a tudásokról írtam a bevezetőmben, ezt egy teszt nem tudja pótolni!

elokeszules_blog.jpg

A méhnyak változtatja a pozícióját attól függően, hogy a ciklusod mely szakaszában vagy éppen. Ez segít abban, hogy megállapítsd ovulálsz-e vagy sem. Remek lehetőség arra, hogy ez alapján is meg tudd állapítani, mikor érdemes a babára koncentráltan ágyba bújni a pároddal/férjeddel. ;) Azt is fontos tudni erről a szervről, hogy ezen keresztül jutnak fel a spermák a petevezetékbe. A közepe kissé a fánkhoz hasonlít, aprócska horpadást érezhetsz, és tádáám: ekkor rátapintottál szó szerint a lényegre. Képzeld csak el, ott mennek majd fel a spermák, ott fog felmenni a kis lurkó, akit később világra hozol. Hát nem hihetetlen!? Ha hosszú a körmöd, akkor vágd le, mert az ujjbegyeddel érezned kell azt a pontot. Azt, hogy alacsonyan vagy épp magasan helyezkedik el, azt majd idővel kitapasztalod, de az sem kizárt, hogy ezt a részét már ismered. Szóval, ha alacsonyan helyezkedik el, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy nem ovulálsz, azaz nem vagy épp termékeny időszakodban. Ha magasan van, akkor pedig nagy valószínűséggel meg tud foganni a baba. Még amire szintén fontos odafigyelned, az a tapintásból szintén kiderül: ha tömör és kemény, akkor épp zártabb állapotában van, tehát nem tudnak rajta felevickélni a spermák, viszont ha nedves, puha és nyitottnak érzed, akkor értelemszerűen nincs akadálya a megtermékenyülésnek. 

mehnyak_vizsgalat.jpg

De csak erre nem alapozhatsz! Mindig fontos, hogy több információ együttesen ezt jelezze, és azt se feledd, hogy az ovuláció előtti 5 nappal történő szeretkezés esetén is jöhet egy "becsúszott baba". Sokan csak azért nevezik annak, mert nem tudják, hogy a spermák képesek akár 5 napon át életben maradni a petevezetékben. Halkan megsúgom, hogy állítólag az ilyen esetekben a leggyakoribb, hogy kislány lesz. Minél közelebb van az ovulációhoz, annál valószínűbb, hogy kisfiú. Hogy ebben hiszel-e vagy sem, azt döntsd el Te! :)

Jegyezd le hétről hétre, hogy mikor hol helyezkedik el a méhnyak, ha mellette írod a méhnyaknyákod és a testhőmérsékleted, akkor egy szuper képet fogsz kapni a ovulációdról, azaz a termékeny időszakodról. 

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan! Semmilyen kérdés nem számít butaságnak a témával kapcsolatban! Ne érezd azt, hogy ciki egy kérdést feltenni! Ha még ezután is intimnek érzed, akkor írj privátban az ElőkéSzülés Facebook oldalán.

FRK

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr9913569447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása