- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Nyáron már babánk lesz!

2022. július 04. - FRK

Ez az a mondat, amire többen is tettek megjegyzést vagy, ha azt nem is, akkor kérdőre vontak, hogy én hogy lehetek ennyire magabiztos? Egy ismerősöm volt össz-vissz, aki gratulált, hogy így állunk hozzá a Férjemmel.

pexels-rodnae-productions-6149706.jpg

Akkor beszéljünk erről egy kicsit, mert ez egy nagyon fontos téma.

Szerintem az, hogy hogyan áll hozzá valaki alapból a fogantatáshoz, a babavállaláshoz, az rengeteget jelent az egész folyamatban. Hiszen, ha van egy komoly lelki gát, amit mindaddig nem sikerül feloldani, legyen ez akár a nem fog összejönni egykönnyen érzés, az nagyon meg tudja nehezíteni a dolgot. A Nőnek befogadónak kell lennie. Nemcsak testileg kell nyitottnak lenni, hanem lelkileg is.

Miért gond az, ha valaki magabiztos? Nekem ez az egyik erőm. Végiggondolva a dolgot, mindketten egészségesek vagyunk, egészséges életmódot követünk, sportolunk, ezenkívül 3 hónappal előtte már tudatosan elkezdtük a testi-lelki felkészülést (a testi alatt nem a szeretkezést értem), szerelmesek vagyunk és nagyon várjuk, hogy kisbabánk lehessen. Miért is kellene aggódnom, feszélyeznem magam? Majd aggódom, amikor lesz rá okom. Addig hadd készüljek boldogan, hadd adjam át magam ennek a szuper életérzésnek, hogy hamarosan 2 gyerekes Anya leszek. Ahova nem fér bele az, hogy lehet, talán, ne éld bele magad.

Elhiszem, hogy furcsa azok számára ez a hozzáállás, akik éveket vártak a babájukra, akiknek nem jött egykönnyen. Szerencsére én ezt nem tudom milyen érzés, de át tudom érezni, mert nagyon empatikus vagyok, és nagyon komoly érzelmi hullámvasút lehet. Pláne, amikor késik is a menstruáció, hozzáadódik esetleg egy PMS, és a tünetek miatt kezdi beleélni magát a leendő Anya, hogy talán most összejött, aztán kiderül, hogy mégsem. Újra és újra hinni benne, elölről kezdeni minden hónapban, várakozni, reménykedni nagyon kimerítő lelkileg. Van, akinek testileg is, ha komolyabb felkészítésre vagy beavatkozásra van szükség. 

Igyekeztem elfogadó lenni, kizártam a lesajnáló tekinteteket, a rosszalló megjegyzés, ahogy bement az egyik fülemen, már ment is ki a másikon. Kitartok amellett, amit érzek. És még egy fontos gondolat. Felteheted azt a kérdést, hogy minek mondtam el sokaknak. 

Hiszem, hogy ha egy kisbaba minél több ember által várva van, minél többen osztoznak az örömünkben, még ha az jelenleg csak egy terv is, annál nagyobb eséllyel fog megérkezni közénk. 

Szerző: FRK

Kép forrása: www.pexels.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr7917874483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása