- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Babát várok! Hogy közöljem?

10 + 10 ötlet a felejthetetlen élményért!

2018. május 21. - FRK

Még mindig nem rólam van szó... :P :D

Ígértem a folytatást, ugyanis a Pozitív lett a teszt! cikk nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt napokban az ElőkéSzülés FB oldalán, amiben leírtam, hogy a vizsgálatok terén mi a teendő ilyenkor. 

Ám azt is fontos átgondolni, hogy kinek, hogyan mondjuk el a nagy hírt! 

469908824.jpg

Őszintén szólva el se tudom képzelni, hogy milyen lehet a 12. hétig titkolózni. Tudom, hogy addig még bármi lehet. Vetélés, méhen kívüli beágyazódás, a magzat fejlődési rendellenessége (Ami hozzáteszem, megfelelő előkészüléssel megelőzhető!), de ez azért sok nőben elfolytást eredményez, hisz folyamatosan egy olyan jó hírt tartanak magukban, amit amúgy már szeretnének közölni a családdal és a barátokkal. Nem mellesleg még a férjtől/partnertől is el van várva, hogy senkinek egy szót se. Mivel írom a blogot, így szinte mindenki tudja, hogy nálunk már hamarosan jöhet a nagy hír, de nem is tudnám másként elképzelni. Közlékeny vagyok, Édesanyámnak sose hazudtam és nem is titkoltam semmit előtte. Ugyanakkor valahol még erőt is fog adni, hogy minél többen áldásukat adják, minél többen örülnek neki, annál inkább megmarad a pociban. Jó ez már picit spiritiszta gondolatmenet, amolyan babona, de nem akarom elfolytani magamban ezeket az érzéseket. Bennünk lesz a közlési vágy. Azt meg, hogy ne örüljünk, azt végképp nem tudom elképzelni. Lételemünk, hogy a boldogságunkat, örömünket megosszuk a családtagokkal, úgyhogy ez eldőlt, az viszont nem, hogy hogyan közöljük.

A kulcsszó a KREATIVITÁS és azonbelül szinte bármi lehet. Nézzük csak mik közül lehet válogatni! 

Az egyik szokásos, ami szerintem cuki, de már kissé ciki, mert eléggé elcsépelt, az a cipőcske elrejtése valamiben:

canstockphoto3206609.jpg

Két csoportja van a keresgélőknek, az egyik, aki konkrét ötletet szeretne, a másik, aki inspirációt keres.

Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a számításait ebben a 20-as listában! 

Nézzük most a további tippeket:

  • Átadható úgy is a szülőknek, hogy egy valamilyen más alkalomra vett bor címkéjére egy ultrahang fotó kerül vagy egy aranyos babás rajz "Úton vagyok!" felirattal. Több helyen is lehet csináltatni. 
  • Vannak a bögrés, kulcstartós, pólós megoldások, amikor két talpacska, vagy dinnyemagot ettem, baby loading felirat, vagy egy kukucskáló baba látható, bár utóbbit már inkább nagyobb pocakkal hordják általában, amint azt a kép is illusztrálja:

1_1.jpg

  • Hobbi boltban kapható szétszedhető tojás és még talán kis fészek dekor is, amit berejthetsz egy dobozba. A tojást fesd le és belülre rejts egy pici ultrahang fotót a magzatról. Ez persze Húsvétkor a legaranyosabb, mert akkor stílusos ajándék és semennyire nem számít rá a család, hogy ilyet talál a tojásban. Ez amolyan igazi Kinder Meglepetés. :)
  • Kedvencem a Pinterestről és egyben az egyik legmenőbb ötlet - Ice, Ice, Baby:

84e8061f3d9765125ba1c937f5cbc12c.jpg

  • Ahol a kutya olyan, mint egy családtag, ott például úgy szokás, hogy a kutyával készítenek egy fotót, ahogy a szájában tart egy táblát, rajta a nagy hírrel, mint az esküvőkön. De olyat is láttam már, hogy Kismama, Kispapa gyakorlaton címmel készítettek egy fotót, amint pelenkázzák a kutyát. :D
  • Naptár átadásakor, amit főként karácsonyra jó készíteni, benne lehet már a baba születési dátumának kijelölt napja és egy hozzátűzött ultrahang fotó. Bármikor oda lehet adni a leendő nagyszülőknek, legalább tényleg meglepődnek, hogy miért is kapnak naptárat évközben. Aztán majd összeáll a kép! :)
  • Ha valaki imádja a filmeket, akkor lehet ilyen fotót is készíteni, igaz ez is nagy pocakkal a legjobb. De én mondjuk az elején is viccesnek tartom, csak jól kell megcsinálni:

film.jpg

  • Activity, gondolom ezt a játékot ismeri mindenki. :) Legyen most olyan a családi játék, hogy Ti írjátok össze az elmutogatható és körülírható feladatokat. A rajzosnál pedig egymás gondolatát kell kitalálni. Az is lehet ugyanolyan, mint a többi kártyán szereplő szó, csak azt ne írjátok le cetlikre, mert így tud meglepi maradni. Majd ha Rád kerül a sor, akkor rajzolj egy pocakos női alakot, majd egy Rád mutató nyilat. Szerintem egyből mindenki gondolatolvasóvá fog válni! :) 
  • A nagyszülőknek szóló könyvek kicsomagolása után is garantáltak a könnyes szeme., így ez is jó választás.
  • Áthívhatod a nagyszülőket és beszélgetés közben megkérheted, hogy segítsenek egy picit, amíg pakolsz és teregessenek ki, majd egyszercsak a sok kimosott ruha közül egy pici babazokni vagy egy babaruha akad a kezükbe. :) Ez is cuki ötlet!

 Most nézzük, hogy a férjünket/párunkat hogyan lephetnénk meg a nagy hírrel:

  • Ha van fürdőkádatok, akkor jó habos fürdőt csinálj neki és várja bent egy palackposta, amiben az az üzenet áll, hogy nemsokára Apa lesz. 
  • Gyertyafényes, otthoni, meghitt vacsoránál is lehet a tányér alá rejteni egy képeslapot. 
  • Reggel az ágyban ott várhatja a párnádon egy üzenet, természetesen a kisbabátok nevében. Elképzeled, ahogy elkezdi olvasni? "Szia Apa! Hamarosan csatlakozom  a családhoz..." Áááá,már most bekönnyeztem! :) 
  • Ha van már ultrahang fotó, akkor berakhatod a mobilja hátterének. Hm, aztán csak várd a reakciót! 
  • Kérd meg a férjed/párod, hogy keresse már ki a telódon az xy fotót vagy töltse fel a gépedre, és hogy hogy nem, rajta van legfrissebb képként a lefotózott pozitív teszt. 
  • Ha épp egybeesik a szülinapjával, névnapjával vagy az évfordulótokkal, akkor akár kaphat egy olyan tortát is , ami utal arra, hogy már bizony Veletek van egy pocaklakó. Ha már kismama vagy, akkor a következő tipp lehet Neked szól: külföldön nagy divat, nálunk nem tudom mennyire módi, de szokás olyan tortát kérni, ami belülről rózsaszínnel vagy kékkel színezett attól függően, hogy fiú-e vagy lány, így a gyermek neme a felszeleteléskor derül ki. Szerintem ez se mindennapi meglepetés! 

1-0p8a2687-stork-web.jpg

  • Édes szájú a párod? Akkor vegyél neki egy bon-bont és írd mellé ezt: "Hogy ne csak az én pocakomban legyen egy bogyó!" :) 
  • Ami szintén ételhez köthető és aranyos ötlet, hogy a melegszendvicsre rárajzolsz ketchuppal egy babát/babakocsit.
  • Megoldható úgy is, hogy magát a tesztet ráteszed a mosógép tetejére vagy olyan helyen a lakáson belül, ahol sokat mászkál és tudod, hogy akkor is észreveszi, ha nem hívod fel rá külön a figyelmét. 
  • Állatkertben keresd meg a gólyákat, várd ki a megfelelő pillanatot, majd csúsztasd a kezébe a tesztet. :) 

Remélem találtál olyat, ami elnyerte a tetszésed! LIKE, ha IGEN! A megosztásokat külön köszönöm! Ha van olyan plusz ötlet, ami eszedbe jutott vagy csak hallottál róla, de jó tipp lehet másoknak, akkor ne tartsd magadban, helyette oszd meg velünk kommentben! Én is szívesen olvasnék még ötleteket, mert még előtte állok. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr2813978820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása