- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Nézzük mi vár ránk 2019-ben!

Évösszegző - Te is szoktál ilyet csinálni?

2018. december 31. - FRK

Ebben a cikkben most Te leszel a főszereplő! ;) Tavaly év végén csináltam egy fotómontázst azokból a képekből, amilyen célokat szeretnék elérni ezévben. Büszkén tudok rá visszatekinteni, mert elmondhatom, hogy mind sikerült. Most is ez a cél, hogy 2019-re összeálljon fejben, hogy a babázáson kívül mit is szeretnék elérni. Erre viszont most egy játékkal készültünk a férjemmel.

Érdekel hogyan? Akkor olvasd tovább! ;)

adults-affection-blur-1516036.jpg

Mindössze csak egy papírra, egy tollra és egy ollóra lesz szükséged, ahhoz, hogy Te is belevesd magad ebbe a szuper évösszegző játékba. Jó, ha kéznél van a telefonod is, mert a kapott eredményt érdemes lefotózni, így majd mindig vissza fogo tudni nézni. Írd le egymás alá azokat a szavakat, amik a mindennapi tevékenységeid közé sorolhatóak. Íme néhány példa: munka, párkapcsolat, háztartás, tanulás, család...és még sorolhatnám, kinek, mi. Felírhatsz olyan szavakat is, amik jó lennének, ha szerepelnének a mindennapjaidban, ám még sem tudsz rá időt szorítani vagy szimplán még csak tervezgeted. Ha összeállt, akkor vágd ki a szavakat külön-külön, tedd le magad elé az asztalra szétterítve. Elsőként csak azokat válaszd ki, amik valóban a mindennapjaid részét képezik és állíts fentről lefelé egy sorrendet, hogy prioritásban hogy szokott kinézni egy napod, ha ezek a tevékenységek vannak benne. Vizsgáld meg, hogy sokkol-e az, amit látsz. Van-e benne olyan, ami eddig fel se tűnt és most eszméltél rá, hogy mondjuk szinte minden előrébbvaló, mint a párkapcsolatod. Most főként a lényegre fókuszáltan írtam szavakat, de ha mélyebbre szeretnél ásni, akkor akár részletesebb szavakat is írhatsz, mint például: lelki kapcsolat a párommal, szex, munka a munkahelyen, home office, suli, tanulás otthon és hasonlók. Fotózd le! ;) Most nézd meg, hogy a kapott prioritási listán van-e olyan, amit szíved szerint felcserélnél éééés FEL IS TUDNÁL cserélni. Nézd meg, hogy mit tudnál tenni ennek érdekében. Miben tudnál változtatni, hogy ez létrejöjjön? Fotózd le! Ezt most így látva, állíts magad elé egy olyan sorrendet, hogy mi lenne az ideális számodra és itt jön az izgalmas része, ugyanis már bevonhatod azokat a szavakat is, amik jelenleg nem az életed vagy mindennapjaid részei, de vágysz rá, hogy az legyen. Egy nagyon ideális képet vetíts le magad elé. Fotózd le! Ezt követően rakd ki magad elé, hogy a jelenlegi életedbe miket tudnál betenni, ami mondjuk csak az akaratodon és némi tudatosabb időbeosztáson múlna. Fotózd le ezt is! Visszapörgetve a képeket látod, hogy hol tudnál módosítani, talán már össze is álllt egy kép a fejedben, hogy mire érdemes törekedned 2019-ben. 

alphabet-close-up-game-695571.jpg

Ugyanezt a játékot megcsinálhatod a tulajdonságaiddal. Írd le a jó és a rossz tulajdonságaidat. Állíts egy sorrendet, hogy ezek közül főként melyek dominálnak. Fotózd le! Majd csak úgy, mint az első játéknál, itt is állítsd fel azt a sorrendet, ami jó lenne, ha lenne és nézd meg, hogy ennek érdekében mit tudnál tenni. Ugyanezt megírhatod a párodról is, majd kérd meg, hogy most ő is csináljon egy ilyet és vessétek össze a kapott eredményeket. Nagyon izgalmas és sok mindent át tudtok beszélni utána. Fontos! Ne egymás sértegetéséről szóljon, nem kell egymás arcába vágni a véleményünket, bár úgy gondolom, hogy egy jól működő kapcsolatban ez a játék nem jelent problémát és mindketten élvezni fogjátok. Nagyon sokat lehet belőle tanulni, mi a férjemmel szeretünk néha megállni és megvizsgálni, hogy mi az, ami körülvesz minket és mi az, amiben nekünk kellene változnunk. Ehhez persze az kell, hogy mindkét fél, aki játssza, nyitott legyen arra, hogy jobban felfedje az esetleges problémákat, és meg legyen benne a kíváncsiság, hogy van-e olyan tulajdonsága, amin jobb lenne, ha változtatna. A saját életünkben vannak olyan apróbb hibák, amik némi káromkodást csalnak ki a szánkból, ha újra és újra elkövetjük őket. Az én hibám például, hogy mindig csodaszép rendet rakok, de aztán ugyanilyen zseni módon újra kuplerájt csinálok belőle és benne vagyok már hónapok (remélem nem évek) óta egy olyan ördögi körbe, amit most karácsonykor fogadtam meg, hogy ennek véget vetek és jelenleg nagyon jól haladok. Persze, most kuncoghatsz azon, hogy na majd meglátom, ha jön a gyerek, újra borul minden. Lehetséges, bár van arra is pár ötletem, de addig szeretném ezt a tisztaságot, rendet fenntartani magunk körül. Tegnap mikor hazatért a férjem a munkából, meg is dícsérte, hogy egész más erre hazatérni. Jólesett! :) 

abstract-board-game-bundle-267355.jpg

Kívánom, hogy élvezzétek ki ezt a játékot, mi nagyon szerettük, fedezzétek fel magatokat benne és lássátok tisztán, hogy milyen fogadalmat érdemes tenni szilveszterkor, amit hozzáteszem, be is tudtok tartani! 

Boldog új évet kívánok! 

Szerző: FRK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr1014517394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása