- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Nyár strandolás nélkül?

Na nemáááár!

2018. május 24. - FRK

Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz, de nagyon hiányzik a víz. A felfázás és leginkább a fertőzés veszélye azonban távol tart, hisz egy bakteriális problémának a kezelése akár hetekig is elhúzódhat, és ezáltal ronthatja a fogantatás esélyeit.

Nézzük mik ezek a fránya megbetegedések:

tumblr_static_tumblr_static_1vymqcfdm8n4w0ckkwgwsko0g_640.jpg

Máris megnyugtathatok mindenkit, hogy nemrég elmentem a nőgyógyászomhoz kenetvételre, rákszűrésre és ultrahangos vizsgálatra, és kapva kaptam az alkalmon, hogy megkérdezzem, mi a helyzet a strandolással. Nos, ő azt mondta, hogy nem kell ennyire aggódni emiatt. Bár hozzátette, hogy ez persze nem azt jelenti, hogy bíztat a strandolásra. Én úgy vagyok vele, hogy most ezt a kis időt már ki fogjuk bírni nélküle és meleg vízbe, jacuzziba, wellness medencébe nem is javasolt fürdeni. Nem véletlen emlegetik a gombák melegágyaként is. Ami viszont külön jól jön most a nyári szezonban, hogy sokkal gyorsabban találunk szállást, így, hogy nem wellnessezős helyet keresünk. :) Ha elkapsz egy gombás fertőzést, annak megfelelő kezeléssel, odafigyeléssel elejét lehet venni. Azonban arra is ügyelni kell, hogy ne fázz fel!

Biztos a Te Édesanyád szájából is hallottál már hasonló mondatokat:

  • Ne ülj le oda, mert felfázol!
  • Miért vettél fel ilyen rövid nadrágot/szoknyát? 
  • Ne üldögélj a hideg vízben, inkább mozogjál! 
  • Takard el a derekad! Muszáj mindenkinek látnia?
  • Ne járj mezítláb a hideg kövön a konyhában!

És még sorolhatnám...Persze igazuk van és én is félteni fogom a gyermekem, az óvó szavaikat mindig hallani fogjuk magunkban. Ez segít abban is, hogy megőrizzük egészségünket. Na de, mi a helyzet akkor, ha mégis felfázunk? Manapság már szinte mindenre van gyógyszer, én azonban szeretem a természet gyógyító erejét használni amennyire csak lehet. 8 éve élek eszerint és azóta már sokszor megtapasztaltam, hogy milyen remek módszerek vannak. Ha a felfázást nézzük, akkor ennél is az a legfontosabb, hogy mielőbb kezeld, mert azt senkinek nem kívánom, amit egyszer pont a nyaralás során át kellett hogy éljek egy csúnya, elhúzódó hólyaghurut miatt. Tönkretette a napjaimat rendesen... :/

2.jpeg

Nézzük sorba, hogy nekem milyen praktikák segítettek:

  • Vörösáfonya direktlé (Márkát nem írok, mert ez itt nem a reklám helye, de ha ezen a néven ráguglizol, akkor nem nagyon nyúlsz mellé!) ;)
  • Kamillás, Cickafarkfüves meleg ülőfürdő (Langyosnál kicsit melegebb, de ne legyen azért forró és a vesédet is jól melegítse át, ez főként hólyaghurut esetén fontos.)
  • A megfelelő - azaz sok - folyadékbevitel elképesztően fontos!!! (Lehet, hogy fáj a pisilés, de emiatt nem szabad kerülni, hogy létrejöjjön. Pl.: "Inkább iszok keveset, hogy ne érezzem sokszor azt a fájdalmat a húgycsövemben." - Lehet nem fog tetszeni elsőre, amit erre reagálok, de szembe kell vele menni! Gondolj csak bele, hogy minden egyes pisilés során távozik egy csomó baci, ami pont, hogy fájdalmat okoz, ha nem mész WC-re és eljátszadozhat a pangó vizeletben vagy a húgycső falán. Ekkor jön a kérdés: "Jóóó, de mégis mennyit igyak? A válaszom erre az, hogy érezni fogod! Én a duplájára növeltem az átlagos napi bevitelem, de ügyeltem arra, hogy a hányingerig ne jussak el.) 
  • Aszalt vörösáfonya - Maga a csoda, mintha egy fájdalomcsillapítót rágcsálnál, nekem mindig bevált! ;)
  • Van olyan gyógykészítmény, ami belecsepegtethető vízbe, teába. Olyan összetevője van, ami pisilés során "nyakoncsípi" a baktériumokat és segít eltávolítani a húgycsőből. Érdemes ilyet is beszerezni!
  • Csalán tea iszogatása (Lehetőleg ne filteres legyen!)
  • Nyilvános WC kerülése vagy tudatos használata. (Pl.: El kell kerülni az érintkezést a WC csésze lécével, illetve a víz visszacsobbanását, visszafröccsenését a kagylóból.)

Ha ezeket napi szinten betartod, akkor érezni fogod hamar a változást és utána már fellélegezhetsz. Ugyanakkor inkább azt mondom, hogy jobb megelőzni a bajt, minthogy utána tünetek kezelésével töltsd az időt nyáron. Igaz?!

Bármilyen fertőzés esetén javaslom, hogy a nőgyógyászhoz látogass el, még az elején, hogy ne fájjon a vizsgálat, tudod, ha halogatod, akkor csak rosszabb lesz! Ha elmész hozzá, akkor a pontos diagnózis alapján kiderül, hogy mi lehet a gond. Ez esetben kérjél baktériumtenyésztést is, ahogy ezt a férfiak esetében is javasoltam korábban

Szóval összegezve, nem tilos strandolni, de ésszel kell és óvatosan! A bajt idejében fel kell ismerni és érdemes azonnal kezelni! Mi a fogantatás előtt kerüljük és inkább fürdőkádban oldjuk meg higiénikus keretek között a pancsolást. Pont most, amikor VÉGRE megtaláltam álmaim fürdőruháját. :D Na mindegy, napozásnál jó lesz! :D

Ha van olyan tapasztalatod, ami Nálad már bevált módszer felfázás vagy gombás fertőzés kezelésére, akkor oszd meg velünk, akár itt kommentben vagy Facebookon a poszt alatt, hogy más is tanulhasson belőle.

Legyen szép napod! ;) 

Farkasné R. Katalin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr913989158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása