- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Rántsuk le a leplet!

2017. december 14. - FRK

Ma egy igen csak fontos témáról beszélgetünk! Anno nem okozott problémát, ha a Nő megérett a szülésre, majd az Anyaságra. Teljesen természetes volt, hogy a házasság után jön a gyerek. Kaptak kellő felkészítést a családtól, szállt a tudás generációról, generációra. De ma ez kissé felborult! Ma már sokan kerülik a témát, félnek a gyerekvállalás gondolatától is, és sokan a legalapabb dolgokat nem tudják a saját testükről. Hogy miképpen működik, mi a ciklus, mi a méhnyaknyák, mi az az ovuláció és még sorolhatnám. Felnőtt nők írnak nekem, hogy megismerjék a testüket és véleményt, tanácsot kérjenek. Aggódnak tünetek miatt, holott, azok teljesen természetes folyamatok. Olyanok, ami miatt nem kell azonnal orvoshoz rohanni kétségbeesve, csak épp eddig még nem ismerték, nem beszélt velük erről senki. Sokan a saját édesanyjukkal nem tudják megbeszélni a problémáikat. Nem tudnak szexuális tanácsot kérni a közvetlen környezetükben, pedig a 21. században már le kellene rántani a leplet arról, hogy ez NEM TABU TÉMA! Ezekről fontos beszélni! 

oszton_vs_felelem.png

A LÉLEK SZOBA menüpont ezt az űrt próbálja kitölteni és próbálok segíteni másoknak, bevonni szakembereket, hogy ne érezze magát senki se egyedül ezekkel a problémáival, kérdéseivel! Téged is arra bíztatalak, hogy merj erről beszélni! Ha Édesanyád vagy a baráti körödben nem került elő ez a téma, mert ciki, akkor legalább ez az oldal legyen egy mankó számodra, hogy ne maradjon kérdőjel a fejedben. Ismerd meg a tested! Ha hamarosan babát terveztek, akkor tudnod kell, hogy mi az a ciklus, mikre kell figyelni. Sokan gondolják úgy és aggódnak feleslegesen amiatt, hogy meddők, mert már 3-4 hónapnyi próbálkozás után sem jön a baba. De gondolj csak bele, hogy ha alapból pont a terméketlen időszakban próbálkozott a pár, akkor nem is csoda, hogy nem jött össze még a baba. Ezekkel tisztában kell lenni és ismernie kell minden nőnek a saját testét és a pároddal/férjeddel is át kell beszélni. Miért lett az ösztönből félelem? Régen vágytak a várandósságra és áldott állapotnak hívták. Ma sajnos sokak szemében inkább terhesség, mert terhes a gyerek annak, aki csak karriert akar, aki a biológiai ketyegés miatt olyannak szül, akit nem is tud a gyermeke apjának elképzelni, vagy csak külső elvárások hatására vállal gyermeket. Ezt is sorolhatnám, mert számos oka van még. Ám a legfontosabb, hogy ha Te már boldog párkapcsolatban/házasságban élsz és fel akarsz készülni a pároddal együtt a várandósságra, akkor jó helyen vagy! 

Holnap komolyabban is el fogunk mélyedni ebben a témában, így ha bármi kérdésed van, akkor tedd fel és igyekszem majd azt is megválaszolni! ;) 

FRK

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr10013500351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása