- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Tampon vs. Hüvely

2018. március 05. - FRK

Húúú, ezért a cikkért most sok tampongyártó cég nem fog szeretni..., de szeretném elmesélni, hogy én miért tettem le a voksom a tampon mellett, és most miért beszélek kicsit ellene a babatervezés fázisában.

non-app-tampon-1090x500.jpg

A hüvely a babatervezők számára több szempontból is fontos. Egyrészt az izomzata teljes hosszában erős kell, hogy legyen, másrészt ez lesz az a csatorna, másnéven szülőcső, amin keresztül világra jön majd a baba. Intimtornával például remekül helyre lehet tenni az elgyengült izomzatot, szöveteket. Persze van már erre számos más, gyorsabb beavatkozás is, ám az utána következő regenerációs időszak alatt is kell intimtornát végezni. Ezért én azt javaslom, hogy ha van időd, akkor napi 10-15 percet szánj magadra és próbáld ki műtét nélkül, ha helyreáll a hüvely izomzata, akkor nem lesz szükséged műtéti beavatkozásra. A hüvely egészsége azonban nemcsak a szülés miatt fontos, hanem azért is, hogy ne legyenek kellemetlen élményeid a tág hüvely miatt. Ha sokáig használtál tampont, akkor megfigyelhető, hogy a hüvely felső és alsó része izmosabb, erősebb a megfeszítés során, a középső fele azonban el van gyengülve. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy steril körülmények között - legjobb tusolás közben - felnyúlsz a mutatóujjaddal és rászorítasz. Akkor egészséges, ha teljes hosszában rá tud feszülni. Nos, én megtapasztaltam, hogy sok éves tampon használat után ez valóban igaz. A tampon divatos, egyszerű a használata és nem jár fájdalommal. Legalábbis én pont azt élveztem, hogy soha nem éreztem a felhelyezés után, de ez pont, hogy veszélyes is, mert, ha nem vagy tudatos és nem figyeled non-stop - le a kalappal az előtt, aki ezt így csinálja - akkor elfeledkezhetsz róla, és a maximalizált 3 óra helyett, akár 6-8 órát is benned lehet. Ennek káros egészségtani hatásaira most azonban nem térnék ki. Hosszú évekig használtam, sajna sokszor még éjszaka is, ami még inkább nem ajánlott, hiszen ahogy már említettem a cikk elején is, elgyengíti a szöveteket, a hüvely izomzatát. Gondolj csak bele, még, ha nem is érzed, van egy folyamatos feszülés, amiért megtelt ugye. Úgy gondolom, hogy ha Te tamponpárti vagy, akkor is érdemes most inkább betétet használnod, mert a babavárás ideje alatt higiénikusabb és a szülés is egyszerűbb lehet, ha kitanulod az intimtornával hogyan is irányíthatod az izomzatodat, segítve ezzel a baba világra hozatalának folyamatát. A fogantatás is sikeresebb lehet, ha izmos a hüvely, mert nagyobb az esély a hüvelyi orgazmusra, ami által a ritmikus összehúzódásnak köszönhetően könnyebben úsznak felfelé a spermák a petevezetékbe. Hozzáteszem, hogy hüvelyi orgazmus nélkül sem kell kétségbeesni, ez csupán előny lehet, amit fontosnak tartottam, hogy megemlítsek. 

Visszatérve a tág hüvely problémájára, manapság ez is elég sok lánynál előfordul, ezért ejtek erről is pár szót. Ha volt már olyan, hogy a strandon kijöttél a medencéből és még utána pár percig csordogált a hüvelyedből a víz. Ha előfordultál már, hogy a párod megemlítette szeretkezés közben, hogy el van veszve benned és szinte semmit nem érez. Ha tapasztaltál olyat, hogy edzés közben bizonyos pózoknál bement a levegő, akkor bizony tág a hüvelyed, ami egészségileg nem elhanyagolandó. Érdemes ez esetben konzultálnod a nőgyógyászoddal is! 

untitled1.png

Ha szeretnéd, akkor majd írok erről egy bővebb cikket, de ez esetben szeretnék bevonni egy nőgyógyászt és egy intimtorna trénert, akik szaktudásukkal kiegészítve elmondják, hogy mit lehet tenni, ha ilyen panaszaid vannak. Ha túl intim ez a téma számodra, akkor természetesen jelezheted privátban is, az ElőkéSzülés Facebook oldalán! ;)

Vagy jelezd itt lent kommentben! Ha hasznosnak találtad a cikket, nyomj egy like-ot! 

down_arrow.png

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr2113697504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása