Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

De ez annyira kínos! Pornó lesz legalább?

2018. február 24. - FRK

Teszik fel a férfiak a kérdést, amikor elbeszélgetünk velük arról, hogy el kellene menniük spermavizsgálatra. Bizony, a fogantatás előtt nemcsak nekünk nőknek kell elmennünk nőgyógyászhoz és egyéb szűrővizsgálatokra, hanem a férfinak is, amibe a spermiogram is bele tartozik. Kínos vagy nem? Erről olvashattok a mai cikkben:

spermiogram.jpg

Otthoni tesztet is el lehet végezni, de az nem ad annyira pontos eredményt, mint egy orvosi rendelőben, intézetben. Én úgy tudtam anno, hogy kapnak újságot, de még a magánklinikán sem így zajlik. Remélve, hogy bent a szobában lesznek poszterek, újságok vagy netán a mai modern világnak köszönhetően LCD-n lejátszott pornó, ez cseppet sem ilyen. Ehelyett egy üres szoba várja a férfit, ezért javaslom, hogy készíts magadról egy szexi fotót és add oda a férjednek/párodnak, hogy vigye be magával. ;) Ha megérkezik a férfi az orvoshoz, először is kap egy kitöltendő adatlapot. FONTOS! Ahhoz, hogy pontos képet kapjon, előtte 3-5 nap önmegtartózás szükséges. Az adatlap kitöltése után be kell mennie egy szobába, ahol csak ő van egyedül. Sokan azt hiszik, hogy csak egy kis paraván mögé beállva az orvos és az asszisztens végighallgatja a folyamatot és milyen kínos, többnyire emiatt a gátlás miatt nem mennek el ilyen vizsgálatra. Megnyugodhat mindenki, ez diszkréten zajlik. Kapnak egy pohárkát és utána le kell adni a mintát a laboros kollégának. Még aznap megtudja, hogy mi lett az eredmény. Viszont elfelejtik jó páran, hogy ez még nem minden, fontos lenne az is, hogy bakteriológiai tenyésztést is kérjenek, hisz, ha hordoz valami bakteriális fertőzést az a későbbiekben gondot okozhat akár a magzat számára is. Igen ám, de ilyenkor jön egy bökkenő, a férjed/párod kap egy eredményt, de a latin szavak kálváriájában elveszik és azt érzi, hogy csak kérdőjelek gyártódnak a feje körül, de azt se tudja mi a fene van, és hogy kéne értelmezni, és ki fog ebben segíteni. Ezután érdemes ellátogatni a meglévő lelettel egy andrológushoz, aki elmondja a kapott eredményeket és a tanácsokat. Ez hetekbe telik és mire meggyógyul az is, így javaslom, hogy ezt is időben kezdjétek el. 

orvosnal.jpg

Visszaugorva egy kicsit a termékenységi teszthez, leírok pár kifejezést, ami segíthet az értelmezésében:

Normozoospermia - mondhatni minden babát tervező pár vágyálma, a normál spermakép.

Oligozoospremia - alacsony spermaszám

Teratozoospermia - határérték alatti normál morfológiájú spermium

Asthenozoospermia - a spermák csökkent mozgékonysága

OAT - amikor utóbbi 3 mind jelen van a leletben

Cryptozoospermia - csak elvétve vannak spermiumok

Aspermia - ondóhiány

Azoospermia - a spermiumok teljes hiánya

Necrozoospermia - csak olyan spermák, amik nem mozognak

Leukocytospermia - határérték feletti fehérvérsejt

Utóbbi listát egy hivatalos adatlap segítségével állítottam össze Nektek. 

A legtöbben szégyellik, nem mernek elmenni, mert félnek az eredménytől, de adjon az erőt, hogy a legtöbb rossz eredmény javítható és jobb időben elkezdeni a felkészülést. Tudjátok, erről már írtam korábban, ha egy pár folyamatosan csak a negatív terhességi teszt felett könnyezik és minden szex után szomorúságot él át, akkor az megmérgezi a hangulatot és további feszültséget generál. Ne görcsöljetek rá, lazuljatok el és élvezzétek egymást!

Volt már a férjed ilyen vizsgálaton? Hogy élte meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr6713612959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása