- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Egészséges életmód a fogantatás előtt

2017. december 10. - FRK

Egészséges életmód, mondhatnánk azt is, hogy lerágott csont. Ám a mai napig sokan keresik a megoldást, a kellő motivációt arra, hogy a "Majd holnap elkezdem!" mondatból, cselekvés is legyen. Sokan vannak, akik kinevezik magukat az egészség nagykövetének, de nem feltétlen értünk egyet az életvitelével. Eldöntheti mindenki, hogy ki, kit tart hiteles képviselőjének. Egy biztos, az egészséges életmód egy tág fogalom, egy olyan életforma, ami már a fogantatás előtt is kihatással van leendő gyermekünk egészségére, életére. Amiről szintén fontos beszélnünk! 

shutterstock_149749529.jpg

Nem kell drasztikus diéta, amit úgysem tudsz betartani, hisz tudod, minden csoda három napig tart. A hirtelen jött ötlettől vezérelve sokan egyik napról  a másikra várják a változást, türelmetlenek és nem értik, hogy egy hét nélkülözés után miért térnek vissza a régi, egészségtelen életükhöz. Hozzáteszem, van, akinél ez beválhat, de igen ritka. Kell a fokozatosság, a reális célkitűzés. Ami nem azt jelenti, hogy jövő hétre eléred az álomalakodat, amit a reklámokban, instagramon látsz a fitnesses, pózolós lányoktól. Mindig önmagadhoz mérd magad! Elsősorban önmagadnak, a párodnak/férjednek kell megfelelni, és megtenni a lehető legtöbbet a magzat egészségéért. Ha dohányzol, alkoholt iszol, akkor érdemes már előtte egy évvel elkezdeni a leszokást, mert időre van szüksége a szervezetnek, hogy kitisztulhasson. Illetve Neked is időre van szükséged, hogy ne érjen utól a kísértés. Hiszen kismamaként tilos dohányozni és lesz jó pár új, hormonális változás, amivel elegendő lesz megküzdeni. Hidd el, jobb, ha nem akkor akarod letenni a cigit, az alkoholt vagy még rosszabb esetben az egyéb, veszélyesebb drogokat! Vannak erre már szakemberek, akik tudnak segíteni a leszokásban. Érdemes őket felkeresni! 

cigi.jpg

Az egészséges életmód számomra minőségi ételekből áll, amiknek pontosan tudom a forrását. A zöldségeket, gyümölcsöket, lekvárokat és amit csak lehet, magyar termelőktől rendelem. Továbbá a változatos étrend is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fogantatásig és majd a várandósság alatt is, biztosítsa számotokra a szervezet a kellő tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Erről már korábban írtam is, hogy sajnos manapság már nincs annyi vitamintartalma a zöldségeknek, gyümölcsöknek, ezért kiegészítésként 3 hónappal a fogantatás előtt érdemes szedni a magzatvédő vitamint, hogy a fejlődő pocaklakó megkapja a legfontosabb tápanyagokat. A folyadékpótlás persze éppúgy fontos. Ezt már csak azért is írom, mert nagyon sok nőtől hallom, hogy keveset iszik és igen, én is ide tartozom, de most már egy applikáció segítségével fejlesztem magam, és a napi 1-1,5 liter mindig megvan, ami még mindig kevés, de a fokozatosságot betartva haladok a célom felé, a 2 liter felé. Régebben simán volt, hogy csak 2 dl-t ittam egy nap. Szörnyű, hozzáteszem meg is látszott a bőrömön és az anyagcserém se volt a toppon.

Jót tesz ez a kis lurkó velünk, mert még nincs is benne a pociban, de már ad kellő motivációt! Nem csak ő érte, de magunkért is meg kell tenni! Úgy gondolom nem kell összegyűjtenem, hogy mik az egészséges és mik az egészségtelen ételek, hiszen már a könyöködön jönnek ki. Utóbbihoz tartoznak a gyorséttermek, cukros üditők, édességek...és még sorolhatnám, de nem fogom, mert pontosan tudod! 

Vigyázz magadra és az egészségedre! Ne terhesség, hanem áldott állapot lehessen az a 9 hónap, ami Rád vár! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr1513456853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása