- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Nem jön a baba! Mi lehet a gond?

7 fontos tanács, ami által sikerülhet!

2017. november 25. - FRK

Egyre többen írjátok nekem, hogy már egy ideje próbálkoztok, de valahogy nem sikerül a megtermékenyülés. Lehet, hogy meddőség áll a háttérben? Még mielőtt leverne a víz, lehet, hogy szimplán csak olyankor próbálkoztatok, amikor terméketlen időszakban voltál. Olvasd el, hogy milyen vizsgálatokra kell ilyen esetben elmenni.

meddoseg.jpg

1. Vérvétel - Fontos, hogy hormonvizsgálatot is kérj a nagy rutinon kívül. Említsd meg a hematológusodnak, hogy babát terveztek, és egy ideje nem jön össze, és kérd meg, hogy a legfontosabb hormonokat vegyék bele a vizsgálatba. A prolaktin és a pajzsmirigy mindenképpen legyen benne. Ezt érdemes a párodnak is megcsináltatni, hiszen egy férfi is lehet meddő. Természetesen az ő esetükben az egyik legfontosabb, hogy a tesztoszteron vizsgálata legyen benne. 

2. Nőgyógyászat - A már meglévő vérvételes leleteddel együtt menj el a nőgyógyászodhoz. Ha lehet, akkor olyanhoz, akit már szülészednek is el tudnál képzelni. Beszéljétek át az eredményeket. Alapvetően fogod látni, hogy a normál tartományhoz képest van-e bármilyen elváltozás, de fontos, hogy az eredményt az orvos is lássa. 

3. Méregtérkép - Természetgyógyásznál megnézetheted ezek után azt is, hogy mennyire vannak leterhelve a szerveid a lerakodótt méreganyagok által.  

4. Spermavizsgálat - Spermatogram és andrológiai vizsgálat szükséges, utóbbi azért is, mert sokan azt gondolják, hogy a leletek alapján otthon majd diagnosztizálja az eredményeket magától. Ez nem tanácsos, mert vannak olyan eredmények, ami alapján csak szakorvos tud ténylegesen diagnosztizálni.

5. Rossz szokások - Nem csak alkohol, drog vagy dohányzás állhat a háttérben. Ezeknek mellőzése alap! Azonban van olyan parfüm, háztartási tisztítószer/vegyszer, munkahelyi káros környezet, körömlakk és egyéb szépségápolási termék, mely képes arra, hogy a szervezetedben hormonális elváltozást eredményezzen. Ezeket sem árt figyelembe venni, hiszen meddőséget is okozhatnak. Hihetetlennek hangzik, de már számos helyen olvastam, hallottam róla és statisztikákkal is alátámasztották. Én például most már ha takarítok, mosogatok, azt csakis gumikesztyűben teszem. A bőrömre nem fújok parfümöt és figyelem azt, hogy csak természetes anyagokból álló tusfürdőt, krémet, sminket használjak. 

6. Egészséges életmód - Hogy mégis mi tartozik ebbe? Sasvári-Szekeres Anitával, dietetikussal már készítettem interjút, hogy mik a főbb szempontok a táplálkozással kapcsolatban. Az egészséges ételek elfogyasztásán kívül arra is kell ügyelni, hogy a fogantatás előtti időszakban stresszmentes életet élj. Persze van, hogy ez külső, rajtunk kívül álló okok miatt sajnos nem kerülhető el. Ez esetben azt javaslom, hogy nap végén, lefekvés előtt 15-20 perces jógázást vagy meditációt iktass be. Ne görcsölj rá a fogantatásra! Csinálj valami olyat, ami kikapcsol, ami endorfint szabadít fel benned. Neeem, ez alatt nem azt értem, hogy egyél meg egy csomó csokoládét. :D

7. Genetikai vizsgálat - Családi kórtörténetből és ultrahangból áll. Ám még mielőtt elmentek ilyen vizsgálatra, beszéljetek a családtagjaitokkal, hogy mind a Te, mind a párod részéről vannak-e örökölhető, genetikai betegségek.

Élvezzétek egymást, figyeljetek oda az egészségetekre, figyeljetek a termékeny időszakra és emellett menjetek el a vizsgálatokra, hogy mielőbb megtudjátok mi lehet a probléma hátterében! 

relationship-may-be-in-trouble.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr7113380129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása