- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

"Miattad nem jön a gyerek!"

2018. január 15. - FRK

Ha már a meddőség lesz az egyik fő téma, amit Facebookon írtam tegnap, akkor fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet ismételten arra, hogy ha babát terveztek már, akkor szinte kihagyhatatlan, hogy elmenjetek pár szűrővizsgálatra és az is elsődleges szempont, hogy pontosan ismerd a ciklusodat. Ha minden hónapban úgy próbálkoztok, hogy nem jön össze a megtermékenyülés, akkor annak nem feltétlenül a meddőség az oka. Mégis sokan elsőre félrediagnosztizálják magukat otthon és a kapcsolatukat megmérgezi ez a hangulat. Majd jön a még rosszabb rész, felmerül mindkét félben, hogy vajon ki miatt nem jön a gyerek. Kínosabb esetben még egymás fejéhez is vágják azt a bántó mondatot, hogy "Miattad nem jön a gyerek!" 

a-elokeszules.jpg

Fölösleges görcs van bennetek, ha még nem voltatok szűrővizsgálaton és egy ideje nem sikerült megtermékenyülnöd. Javaslom, hogy konzultálj a nőgyógyászoddal, beszéljétek át az esetleg problémák lehetőségeit. Lehet, hogy csak egy ilyen megnyugtató beszélgetésre van szükségetek, hogy valakivel átbeszélve átlássátok, mi lehet a gond. Ha túlzottan rágörcsöltök, akkor nem fog jönni a baba. Erre persze lehet szkeptikusan azt is mondani, hogy ez csak spiritiszta felfogás. Ám nem a véletlen műve, hogy ennyien mondják. facebookon már többen meg is szólaltak a témában, hogy nekik ez bevált. Sokaknak csak annyi kell, hogy kicsit kiszakadva a hétköznapokból, elutazzanak és minőségi időt fordítsanak egymásra. Nincs zavarótényező, csak  Ti ketten és ez egy szuper ellazult állapot, amikor a nő kellően befogadó tud lenni és ezáltal nagyobb arányban valósul meg a fogantatás. Vésd a fejedbe, hogy sok meddőnek mondott pár, nem meddő! Az is lehet, hogy épp terméketlen időszakban próbálkoztatok, amiről már írtam korábban a ciklus kapcsán. Én régebben azt sem tudtam, hogy van ilyen, azt hittem, hogy egy nő mindig készen el a megtermékenyülésre. Ezért is írtam, hogy tisztában kell lenned a saját ciklusoddal, mert ha tudod, hogy mikor van ovulációd, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy sikeres lesz a próbálkozás. Ha netán orvosilag alátámasztva kiderült, hogy meddők vagytok, akkor se menjen a kapcsolatotok rovására. Tartsatok ki egymás mellett, hiszen egy csodálatos közös célotok van, ami mellett érdemes és ki is kell tartani! Ne mérgezze meg a hangulatot és a szexuális életeteket ez az eredmény! Olvassatok sok olyan cikket arról, amikor párok beszámolnak ilyen esetről, hogy ki hogyan tudott ebből talpraállni és kövessétek a példájukat. Pont azért osztották meg, hogy másoknak segítsenek vele és erőt adjanak!

Anyósom mondott az esküvőnkön egy nagyon szép tanácsot, amit most szeretnék itt megosztani Veletek és úgy gondolom, hogy ehhez a képhez is nagyon passzol:

"Soha ne feküdjetek le úgy, hogy harag van a szívetekben!"

Ezzel a gyönyörű gondolattal zárnám most ezt a cikket és mindenkinek szurkolok, hogy összejöjjön a várva várt csoda, a gyermekáldás! 

FRK

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr913577145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertportál Magazin · http://www.kertportal.hu 2018.01.29. 20:17:12

Én nem gondolom, hogy ha két fél szereti egymást, akkor előjön a gondolat, hogy ki a felelős a meg nem születő gyermekért. Sok tényező lehet a háttérben és egyik fél sem lehet benne biztos, hogy nem az ő okából ered. Sokszor lelki tényezőkön alapszik, de lehet rejtett betegség is a háttérben. Aki okos, az kivizsgáltatja magát és társát is. Mert mindkettő emberen múlik, hogy egy baba leszületik-e vagy sem. Én így gondolom.
süti beállítások módosítása