- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Családtervezés a 21. században

2017. december 21. - FRK

Régen adott volt egy "recept", ami alapján a fiatalok gyerekeket hoztak világra és követve a szülői mintákat, hamar felnőtté kellett válniuk. Mára már minden megváltozott és előrébb való a tanulás, a munka, a karrier és csak ezután vállal a többség gyereket. De mi is az az ezután? És mi minden változik a gyerekvállalással?

A közvetlen környezetemben tapasztalom, hogy nehéz lakáshoz jutni, sokan hónapról hónapra élnek és kevés a komoly, hosszantartó kapcsolat. Sok pár úgy vállal gyereket, hogy majd lesz valahogy. De kérdem én, lehet így? Nem túl nagy felelősség rálegyinteni erre? Az egyik legfontosabb az lenne, hogy a pár készüljön fel és nem csak testileg, de lelkileg is, hiszen erről ritkán esik szó. Sokan a saját szüleikkel nem tudják vagy nem akarják megbeszélni a jövőbeli terveiket. A saját útjukat szeretnék járni, amivel a gond csak az, hogy ez az út még nagyon ismeretlen, nagyon ingatag. 

couple2.jpg

A legfőbb kérdések:

1. Beszéljétek meg, hogy ha megszületik a babátok, akkor hogyan tovább? Mik a főbb tervek?

2. Kinek mennyi keresete van/lesz? Mennyibe kerül havonta egy gyerek és milyen segélyek/támogatások vehetők igénybe?

3. Hol fogtok tudni lakni?

4. Ki vigyáz a gyerekre? Ki lesz a segítségetekre?

5. Mind a ketten ugyanúgy várjátok? Beszéltetek erről már eleget?

Ha ezeken a pontokon végigmész a pároddal/férjeddel, akkor sokkal könyebben átláthatjátok, hogy mi okozhat akadályt és el kell kezdeni azon dolgozni, hogy még a baba érkezése előtt megoldódjon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr5713371805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása