- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Kapuzárási pánik

2017. november 17. - FRK


canstockphoto16742461.jpg

Szinte mindenhol olvasni és a barátok is arra buzdítanak, hogy gyerek előtt utazzunk sokat, fordítsunk sok időt egymásra és pihenjünk, amennyit csak lehet, mert utána jó ideig nem lesz rá időnk.

És itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérjem a már tapasztalt Anyukákat, írják le a véleményüket ezzel kapcsolatban. Ki, hogy élte át ezt az időszakot? Mi az, amit mai fejjel, akkor másként csinált volna?

Visszatérve az első mondatomra, meg kell, hogy mondjam, hogy egy kissé úrrá lett rajtunk a kapuzárási pánik. Főként a páromon érzem, de át tudta némileg ragasztani rám. És pontosan érthető, hogy mit miért érez, úgy ahogy. Annak idején persze erről azt gondoltam, hogy ilyen velünk sose történhet meg. De most itt állva a babavárás küszöbén, talán Te is érzed, hogy nem árt újra átélni az első szerelmes pillanatokat, az önfeledt együttlétet és a kalandos nyaralásokat. Ki kell használni ezeket, amíg még kettesben vagytok! Fontos, hogy a párodat is felkészítsd lelkileg az Apaságra. (Elkerülve ezzel a szimpátia terhesség tüneteit is.) Hiszem, hogy ha be vannak vonva a készülődésbe, akkor nem éri őket akkora sokk a 9. hónap után. Amíg mi Nők érezzük a gyermeket, addig ők csak a szülés után tarthatják először a kezükbe. Derült égből villámcsapás és sokan ilyenkor meg is ijednek. Azoknál a pároknál láttam a felhőtlen örömöt születéskor, akiknél az Apa is végig be volt vonva érzelmileg. Volt egy ráhangolódási folyamat, beszélgetés a pocaklakóhoz, simogatás, vizsgálatokon való részvétel, és ezeltál egy közös, izgatott várakozás. Ahogy van egy kis szabadidőnk, azt most igyekszünk maximálisan önmagunkra és egymásra fordítani. Javaslom, hogy ha még van olyan a bakancslistádon, amit érdemes lenne gyerek előtt kipipálni, akkor ne várjatok vele. Ettől függetlenül, ha a kis csöppség betoppan az életetekbe, nem kell úgy felfogni, mint oly sokan a házasságot, hogy innentől kezdve GAME OVER. Nem kell mindent feladni és korlátok közt élni. Ügyesen kell beosztani az időt és az energiát! Szerencsére sok barátom jól csinálja és látom a pozitív, működőképes családi modellt, amit majd én is szeretnék követni, így a romantika sem fog kiveszni a kapcsolatunkból. 

Írd meg, hogy Téged, mint leendő kismamát mi az ami a legjobban aggaszt? Mitől tartasz a legjobban? Hízás, szülés utáni depresszió, egyedüllét, túl sok a változó vagy félsz, hogy a párod utána már nem fog úgy kívánni, mint előtte? Ha én nem is tudom a választ, ígérem, hogy a lehető legjobb szakembereket hozom el Neked, amit majd az InterYOU menüpontban fogsz megtalálni. 

Ha számít az egészséged, kövess itt -> www.facebook.com/elokeszules és gyűjtsd az infókat, hogy könnyedén készülhess fel a 9 hónapra. Köszönöm a bizalmadat! 

Farkasné R. Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr8913294167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása