- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Pozitív lett a teszt!!! Most hogyan tovább?

2018. április 13. - FRK

A menstruáció elmaradt, máris rohansz a wc-re, hogy a vizeletmintádból mielőbb kiderüljön mi lehet az oka. Talán megfogant a baba? És igeeen, pozitív lett a teszt! Utána viszont egyszerre önt el a boldogság, a félelem és az az érzés, hogy OK, MOST HOGYAN TOVÁBB?

pozitiv.jpg

Boldog vagyok, hogy egyre több csoporttag híreszteli el nekünk, hogy sikerült és pozitív lett a teszt! :) Ám sokan nincsenek azzal tisztában hogy utána mi következik. Mi a teendő azután, hogy megjelent a két csík, azonkívül, hogy örömkönnyeket hullatsz és rohansz a férjedhez/párodhoz, hogy a nyakába ugorhass? Nos, érdemes felhívni a nőgyógyászodat, hogy vele is közöld a jó hírt, ezáltal már ő is fog adni tanácsokat, hogy merre tovább. Elkezdődik a várandósgondozás, ami a következővel indul: vér-és vizeletvizsgálat, majd ahogy az eddigi egyik legkedveltebb cikkemben írtam is róla, bejelentkezhetsz a nulladik ultrahangra. Illetve, ha netán kiderül, hogy már egy ideje várandós vagy, akkor a 12. heti UH-ra is érdemes előre bejelentkezni. Majd ezzel párhuzamosan egy fogorvosi vizsgálaton is részt kell, hogy vegyél, bár ezt nem árt már a megtermékenyülés előtt megejteni, hiszen számos probléma megelőzhető azáltal, ha rendben vannak a fogaid és megfelelő a szájhigiéniád. Ez tulajdonképpen a várandósgondozás első harmada. Gondolom feltűnt már, hogy nem igazán használom azt a szót, hogy terhes, mert köztudott, hogy a negatív szavak használata már alapból egy rossz képet alkot a fejedben a 9 hónapról. Ellenben, ha úgy gondolsz rá, ahogy régen is tették és nevezték, egészen máshogy éled majd át ezt a csodálatos időszakot. Igaz, hogy a terhes nem a teher szóból ered, hanem a régi, ősi tereh szóból, ami gyönyörűséget jelent, de ezt csak kevesen tudják. Csak egy példa erre, mert hát miért is kéne tudnunk a szó eredetét magunktól, a férjem is sokszor rámszólt annak idején, hogy ne terhességnek nevezzem, mert azt nem jó hallani, az nem szép. Hogy párat említsek azok közül, amik szebb hangzásúak: várandós, másállapotban van, áldott állapotban van, boldogasszony vagy épp kismama. Ezek után döntse el mindenki, hogy mi számára a legszimpatikusabb. :)

best.jpg

Ha megvan a két csík, akkor tiszta szívből kívánom, hogy legyen ez házasságotok/párkapcsolatotok egyik legszebb időszaka, élvezzétek minden percét és boldog babavárást kívánok! A hétvégén szó lesz arról is, hogy hol taláhatsz rá a védőnődre és miért fontos vele találkoznod a pozitív teszt után. 

Szép estét ElőkéSzülők! 

Ha tetszett a cikk vagy hasznosnak találtad, akkor nyomj egy like-ot és ne felejts el feliratkozni a Youtube csatornámra, ahol hasznos videós interjúkkal segítelek a felkészülésben! 

farkasne_r_katalin_blogger_logo.png

 

 

Forrás: MamiINFÓ kiskönyv, nlcafe.hu, barátnőktől :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr413832950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása