- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Babavárás férfiszemmel

2017. december 17. - FRK

A nők készülnek ezerrel, érzik a babát 9 hónapon keresztül a pociban, eljárnak megvitatni a várandósságot tapasztalt barátnőkkel és szaklapokat bújva még a gyerekszobát is megtervezik.

DE MI A HELYZET A FÉRFIAKKAL?

pocaklako.jpg

9 hónap után a kezükbe raknak egy csodát, ami ugyan örömkönnyeket csal a szemükbe, hisz ők is várták, de valahol mégis sokakat sokkos állapotba kerít. Hirtelen nem tudja mit kezdjen a helyzettel, megijed a sok új, váratlan helyzettől. Ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy vond be a készülődésbe, mert akkor még a szimpátia terhesség is elkerülhető. Még nem hallottál róla? Igen, bizony, a férfiak képesek erre! Annyira átélik és annyira őrlődnek a tudattól, hogy hamarosan apák lesznek és a nyakukba szakad a felelősség, hogy némiképp átélik a várandósságot és hasonló tüneteket produkálnak. Reggelente hányinger, puffadás és hangulatingadozás a főbb tünetei, ami által a leendő apuka tudatalatt együttérez a kismamával. Viszont, ha idejében fel van készítve a folyamatokra, be van vonva, hogy mi várhat rá, akkor elkerülhető, hogy ilyen tüneteket produkáljon. Én nagyon sajnálom őket, hogy nem élhetik át azt a biológiai csodát, amin mi nők keresztülmegyünk. A férjemet, amibe csak lehet bevonom. Már olyan lázban ég, hogy a szobácskán is agyalt, de szépen fokozatosan mindig van valami, amiről beszélek vele vagy mutatok valamit. Pár napja például néztünk videókat arról, hogy milyen az, amikor már látványosan mozog egy nő hasa. Ha beülünk egy kávézóba és lát egy babát, akkor hagyom, hogy átélje a pillanatot. Látom, hogy beindulnak benne is az ösztönök. Imádom nézni, mert a fantáziámban már látom, hogy milyen édes lesz a babánkkal!

Sok férfivel beszélgettem már erről a témáról és hoztam egy kis listát arról mi, ami őket leginkább aggasztani szokta:

A nőnek folyamatosan hangulatingadozása lesz és átváltozik házisárkánnyá?

Miben tudok segíteni a 9 hónap alatt és az utána való időszakban?

Én már csak örök második leszek ezentúl?

Meddig lehet szeretkezni? Lehet egyáltalán? De zavar közben a tudat, hogy bent van a gyerek...

Apás szülés? Na neee, csak azt ne! Vagy mégis?

Mennyi kereset kell egy gyerekhez/hó?

Hogy fog átalakulni a lakás? A nappali is a gyerek birodalma lesz?

Váltsak munkát vagy jó lesz a mostani?

Van még persze jó pár ezenkívül is, de ezek azok a kérdések, amikre a leghamarabb szeretnének választ kapni.

Jövő héten erről is szó lesz az oldalon! Egy kicsit előtérbe helyezzük a férfiakat, hogy ők is felkészülhessenek a babavárásra!

Tartsatok velünk és vonjátok be a leendő Apukákat is! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr6113506817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása