- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

A baba után tényleg minden megváltozik?

2018. március 24. - FRK

Game Over? Vége a bulizásnak? Sok minden meg fog változni a baba világra jövetele után, de ne érezd azt, hogy fenekestül felforgatja majd az életed és utána magadra se ismersz majd! A lelki felkészülés ugyanúgy fontos, erről írtam most bővebben - folytatás a kép alatt.

Kattints a TOVÁBB gombra! ;)

party-06.jpg

A bulizást felváltja a babaváró buli a barátokkal, családtagokkal, férfiaknak a tejfakasztó buli, a babaköszöntő, majd később a babazsúr és a kellemes együtt tölött esték, ahogy gyönyörködtök benne. De megnyugtatlak, nem is fogsz akkor másra vágyni. Ám eljön az a pillanat, amikor egy idő után nagyon egyedül leszel és azt érzed majd, hogy senki se kíváncsi rátok. Van, akinél ez nem érződik annyira, és adjon hálát ezért, de ha a barátaiddal épp nem ugyanabban az életszakaszban vagytok, akkor bizony nagyon ki tud ütközni az, hogy Titeket most más érdekel, más köt le, más okoz épp örömöt. Viszont ezzel együtt egy új világ is kinyílik számodra, hiszen elmehetsz olyan babás foglalkozásokra, ahol találkozol olyan anyukákkal, akik pont hogy egy cipőben járnak Veled. A játszótér, a bevásárlás babakocsival, mind-mind egy új esély, egy új alkalom lesz arra, hogy megismerj valakit. Sőt, az előkészületekben is új barátságokra tehetsz szert, hisz a Leendő Kismamák Csacsogója csoportban is alakultak már ki ismeretségek, és a szűrővizsgálatok várótermében való beszélgetés is egy jó lehetőség, ha épp vágysz valakinek a társaságára és a baráti körödben épp nincs olyan, aki családtervezési szakaszban van a párjával.

Ne érezd magad sose egyedül, inkább találd meg az új lehetőségeket!

beszelgetes.jpg

Persze, tudom, hogy az ember a saját barátjától, barátnőjétől várná leginkább a támogatást, és sokszor koppanunk, hogy pont, akire számítottunk volna, ő nincs mellettünk. Kétféle verzió van erre is, vagy elfogadod, hogy az ő élete most másként alakult és nem tud azonosulni ilyen-olyan okokból a Ti életetekkel, vagy tényleg megpróbál felszívódni. Utóbbinál is lehet megbocsátó az ember adott esetben, hisz nem feltétlenül tudhatod, hogy mi áll a háttérben. Ha épp meddő és már próbálkoznak egy ideje, de alapból gátlásos és nem szeretne beszélni róla, akkor nem is tudod, hogy ez áll a háttérben és lehet, hogy a saját fájdalma miatt nem akarja látni a boldogságotokat. Ez furcsa élethelyzet, ezért ha nem tudod a pontos okát, azt javaslom fogadd el és ne ítélkezz!

Az élet úgyis oda fogja sodorni melléd azokat, akiket érdemes lesz észrevenned! Te csak járj nyitott szemmel! 

A másik legnagyobb félelem szinte mindenkiben az, hogy a férj/a partner már nem fogja olyannak látni szülés után a nőt és nem marad más, csak a teljes kimerülés és netán a házasság/kapcsolat kihűlése a leterheltség miatt.

busy.jpg

Én úgy vagyok ezzel, hogy ha a férfi kellően fel van készítve lelkileg is a babavárásra és nem derült égből villámcsapásként éli meg, hogy hirtelen apuka lett, akkor a fokozatos ráhangolódásnak köszönhetően, nem fogja akkora meglepetés érni. Beszélgettem tapasztalt anyukákkal, barátnőkkel, ki lettek faggatva ezen a téren is és megnyugtattak. Meséltek arról, hogy természetes a fáradtság és a szexuális élet is megváltozik egy jó időre. Szülés után ugye x ideig eleve nem is lehet szerelmeskedni, pontosat erre inkább nem írok, mert ez is mindenkinél más, hogy miként és mennyi idő alatt képes regenerálódni a szervezete. Szóval nem kell ettől megijedni, olyankor máshol van a fókusz, más lesz a fontos mindkettőtök számára és ez így a természetes. A szexuális élet helyreállására pedig azt tudom tanácsolni, hogy ha már készen áll az anyuka teste, akkor szép fokozatosan kezdjenek el visszaállni rá. Semmit nem szabad erőltetni, figyelni kell a test jelzéseit, hogy mi az, ami jól esik. A férjnek azonban ugyanúgy kell a Férfi szerep a házasságban/párkapcsolatban. Ne ess abba a hibába, hogy csak Apaként szólítod és úgy is bánsz vele! Tombolnak a hormonok, minden a gyerek körül forog és természetes, hogy az anyuka minden gondolatával azon van, hogy minden a lehető legjobban menjen, de a férjéről/párjáról akkor sem szabad megfeledkeznie! Úgyhogy a főcímre reflektálva, igen meg fog változni jó pár dolog, például gazdagabb lesztek egy csodálatos gyermekkel, aki akkor is mosolyt csal az arcotokra, amikor már leragad a szemetek a fáradtságtól. A baba nem csak lemerít, hanem rengeteg energiát ad, úgyhogy ez egy oda-vissza térő energiaáramlás, amiből meg kell tanulni töltekezni azzal, hogy szimplán észreveszed ennek a jó oldalát. Lesznek új barátaitok, akikkel átbeszélhetitek, hogy milyen akadályok, örömök értek szülőként és még tanácsokkal is elláthatjátok egymást, átélve ezzel egy tanulási folyamatot. Nagyon sok újdonságot fogsz átélni, csak legyél rá nyitott, legyél befogadó és hagyd egy kicsit magad sodródni az árral! Élvezd a kismamaságot, az anyaságot és azt, hogy ebben az új "szerepben" is kiteljesedhetsz az életben!  

Szép hétvégét kívánok!

farkasne_r_katalin_blogger_logo.png

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr3113776112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása