- tegyél meg mindent érte -

ElőkéSzülés

ElőkéSzülés

Házimozi másképp...

Ide nekünk minden babás filmet!

2017. november 25. - FRK

Ti is éreztétek már azt, hogy egy nap alatt "felfalnátok" az összes olyan filmet, ami akárhogyan is, de kapcsolódik valahogyan az anyasághoz vagy a babaváráshoz?

Na jó, ha nem is egy nap alatt, de napi szinten tudnám olykor bámulni. Hol örömkönnyekkel, hogy milyen szép időszak lesz az életünkben, hol pedig kétségbeesve, a falat kaparva, megijedve, hogy biztosan készen állunk mi erre? De hát persze, hogy akarjuk, hiszen túl azon, hogy a női test erre van kitalálva, mindemellett az anyaság nagyon sok szép pillanattal gazdagítja az embert. Édesanyám többször is mondta nekem, hogy: "Szülés után valahogy minden helyreáll a szervezetedben. Érzed azt, hogy ez az egyik fő küldetésed az életben, ami hamarosan beteljesedik." Még nem éltem át, de már most tudom, hogy igaza van! 

mozizas.jpg

Férjemmel leültünk filmet nézni, egy babás vígjátékkal indítottunk, mondjuk drámát ebben a témában, szülés előtt amúgy sem javaslok, mert csak feleslegesen ráparáznátok. Óvatosan kell adagolni ezeket, mind magad miatt, mind a párod miatt. Olykor azt érzem, hogy a férjem már-már jobban várja, hogy babázhasson, a film mégis kissé elbizonytalanította. Volt egy rész, amikor a tapasztalt apukák bevonták a leendő apát a szülői dolgokba és jól megijesztették, hogy mennyi rossz vár rá és búcsúzzon el a régi életétől. Na ennél a résznél örültem volna, ha bealszik...de persze nem így lett. (A cikk folytatódik a kép alatt!)

elokeszules.jpg

Forrás: Jelenet a Várandósok c. filmből.

Szeretné még élvezni az együttlétet és arra is vágyik, hogy utazzunk sokat. Nem azt mondom, hogy most kezdtük el egymás társaságát igazán élvezni, de van ennek a kapuzárási pániknak valami romantikája. Ahogy szabadidőnk van, azonnal együtt akarunk lenni. Tudod, mint egy kapcsolat elején, mikor "ég a tűz" és tart attól, hogy ezt az érzést hamar el fogjuk veszíteni a várandósság miatt. Nemrég olvastam egy cikket, amiben arról írtak, hogy egy családban nemsokára jön a 10. gyermek és bámulatos volt látni, hogy milyen ügyesen beosztják a szabadidejüket, mindezt úgy, hogy még a romantika is a listájukon van. Wow! Ezután már kissé kezdtük magunkat elszégyellni, hogy akkor mégis mit aggódunk egy gyereknél.

Ti szoktatok filmekkel hangolódni? Melyik a kedvencetek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://elokeszules.blog.hu/api/trackback/id/tr3613371985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása